Inštitut za ekološko kmetijstvo pri Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede (FKBV) v okviru "Aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023"
vabi na specializirano predavanje
EKOLOŠKA REJA GOVEDI z okroglo mizo
- Kdaj: v četrtek, 14. marca 2024 z začetkom ob 12.00 uri do predvidoma 17. ure
Kje: Fakulteta za biosistemske vede (predavalnica Auditorium Magnum)
Predviden potek in vsebina dogodka:
- Predstavitev projekta »Aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetijstva v letu 2023« in osnovnih zahtev/pravil/zakonodaje ekološkega kmetijstva, doc. dr. Martina Robačer UM FKBV
- Ekološka živinoreja: koristi – načela – izzivi, izr. prof. dr. Marija Klopčič, BF
- Posebnosti prehrane živali v ekološki reji krav molznic, krav dojilj in pitancev, doc. dr. Maksimiljan Brus, UM FKBV;
- Management paše živali: dilema ekoloških rejcev, izr. prof. dr. Marija Klopčič, BF
- Nekaj utrinkov iz ekološke mlečne reje na vodovarstvenih območjih Bavarske, red. prof. dr. Martina Bavec
Pavza za osvežitev z napitkom in prigrizkom
- Kako izboljšati počutje in zdravje živali na ekoloških kmetijah (upoštevajoč prirejo, reprodukcijo, dolgoživost) - izr. prof. dr. Marija Klopčič, BF
Okrogla miza – sedanji in prihodnji izzivi v ekološki mlečni prireji (od 15.30 do 17.00)
Sodelujejo predstavniki mlečne industrije, odkupa, ekološki rejci, svetovalci,…
red. prof. dr. Martina Bavec, predstojnica
Inštituta za ekološko kmetijstvo UM FKBV
Udeležba na dogodku je brezplačna, ZAŽELJENA PREDHODNA PRIJAVA: po mailu eko.svetovanje.fkbv@um.si Prijave zbiramo do 13. 3. 2024 do 12. ure.
Aktivnost se izvaja v okviru JN 430-203/2022, "Aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023", ki je financiran s sredstvi iz Programa porabe sredstevSklada za podnebnespremembe v obdobju2021-2023.
Dogodek se lahko fotografira in snema. Z udeležbo soglašate, da se vas sme fotografirati ali posneti in posnetek objaviti na spletnih straneh,v drugih tiskovinahali družabnih omrežjih.Namen je dokumentiranje aktivnosti in obveščanja javnosti o delu in dogodkih.