Z veseljem delimo zgodbo Ekološke kmetije Rozmarič iz Veržeja, ki je bila predstavljena v prispevku portala Agrobiznis. Gre za izjemen primer kmetije, ki se zavestno odloča za celostno in sonaravno kmetovanje – v sožitju z zemljo, naravnimi cikli in lokalno skupnostjo.
Kmetija Rozmarič ima že pet generacij dolgo tradicijo, danes pa na 24 hektarih njiv v Prlekiji pridelujejo izključno ekološke pridelke. Pri tem sledijo biodinamičnim pristopom, uporabljajo izključno svoje seme in kompost, ter se izogibajo vsem tujim surovinam.
“Vse, kar damo v tla, je naše. In kar zraste, je res prleško,” pravijo Rozmaričevi.
Posebno pozornost namenjajo živosti tal – saj, kot poudarjajo, prav kakovost tal določa kakovost hrane. Na kmetiji izvajajo tudi lastno predelavo in so prepoznavni po polnovrednih mokah in izdelkih, ki jih tržijo neposredno.
Kmetija Rozmarič je živ dokaz, da je mogoče uspešno kmetovati na ekološki način, pri tem ustvarjati visoko dodano vrednost in ostati zvest načelom trajnosti.
Preberite celoten prispevek tukaj: agrobiznis.finance.si.