Namenite del dohodnine kot donacijo ZDEKS

Nazaj

ZDEKS ima od leta 2019 status društva v javnem interesu na področju kmetijstva, zato ste toplo vabljeni, da nam namenite del vaše dohodnine. 

PRIMAKNI EVRO ZA ČIST SVET!

Če želite spodbujati Zvezo društev ekoloških kmetov Slovenije v prizadevanjih za ekološko bogato Slovenijo brez  tveganj za zdravje,  udejanjanje trajnostnega razvoja in soočanje s podnebnimi spremembami, nam lahko pomagate. 
 

 

 

 

Zaupajte nam 1 % svoje dohodnine

V Sloveniji lahko davkoplačevalci do 1 % svoje dohodnine kot donacijo namenimo NVO, ki delujejo v javnem interesu in  na ta način dobijo sredstva za izvajanje svojih programov.

Na objavljenem seznamu upravičencev teh donacij je tudi ZDEKS (Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije). Če verjamete v naše poslanstvo in podpirate naše delo, izpolnite obrazec  s svojimi podatki in podatki upravičenca: Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije, davčna številka 11091681, ga natisnite in podpišite ter pošljite na pristojni finančni urad.

Obrazec dobite in celoten postopek lahko izvedete tudi na portalu: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Če ste obrazec že oddali v preteklih letih, vam postopka ni treba ponavljati. Kdor pa želi spremeniti dobitnika 1% vaše dohodnine ali se še ni določil organizacije prejemnice, pa ima za namenitev svoje donacije časa še do 31. maja.

Z vašo podporo bomo lahko naredili še več, predvsem pa bomo še bolj aktivni v prizadevanjih za boljšo samooskrbo z ekološko hrano v Sloveniji.

Najlepše se vam zahvaljujemo za vaš prispevek in vas vabimo, da obiščete eno izmed ekoloških tržnic ali kmetij in se prepričate o kakovosti ekološko pridelane hrane.

Datoteke

Stopite v stik

Uradni podatki

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije

Modri

Cert ID: 0052/00055

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije
Matična številka: 4102576000