POVABILO EKOLOŠKIM KMETIJAM: S SODELOVANJEM V VPRAŠALNIKU DO VEČ INFORMACIJ TER USPEŠNEJŠEGA EKOLOLOŠKEGA KMETOVANJA V SLOVENIJI

Nazaj

V okviru projekta "Inputi v ekološkem kmetijstvu", ki poteka na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, je bil pripravljen vprašalnik, s katerim želijo pridobiti informacije glede (u)porabe in potreb ekoloških kmetovalcev po sredstvih/inputih na slovenskih ekoloških kmetijah. Gre za tista sredstva/inpute, ki ne izvirajo iz lastnega kmetijskega gospodarstva in jih skladno z zakonodajo ekološkega kmetijstva lahko dokupijo v trgovski mreži ali z druge kmetije.

Več o projektu si lahko preberete na: https://www.fkbv.um.si/?p=10803

 

Vprašalnik je namenjen samo EKOLOŠKIM KMETIJAM. V kolikor ste sami med njimi, vas raziskovalci naprošajo, da ga izpolnite.

Vprašalnik, ki ga enostavno izpolnete preko spleta, najdete na strani: https://1ka.arnes.si/eko-inputi

Vprašalnik prosimo izpolnite do 15. 9. 2023.

V naslednji fazi projekta bo oblikovana spletna stran / aplikacija dovoljenih sredstev v ekološkem kmetijstvu, ki bo po vzoru liste sredstev/inputov mednarodnega Inštituta za ekološko kmetijstvo (FiBL) na voljo vsem zainteresiranim uporabnikom: kmetom, strokovnim službam, kontrolorjem, vrtičkarjem... skratka vsem, ki jih bo zanimalo, kaj smejo oz. kaj lahko na ekološki kmetiji ali na lastnih vrtovih uporabljajo in je dovoljeno po veljavni zakonodaji v ekološkem kmetijstvu.

To je pomembno tudi zaradi tega, ker kaže, da bodo ta sredstva v prihodnje dovoljena tudi na vseh občutljivih območjih (vodovarstvena, Natura 2000, zavarovana območja,...).

Za več informacij o vprašalniku se lahko obrnete na Tatjano Navršnik, dipl. inž. ekološkega kmetijstva (tatjana.navrsnik@um.si).

Stopite v stik

Uradni podatki

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije

Modri

Cert ID: 0052/00055

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije
Matična številka: 4102576000