Rodna grüda v Krajinskem parku Goričko

Nazaj

V torek, 9. januarja 2024, so se drugič srečali člani novo ustanovljenega društva ekoloških kmetij Rodna grüda tokrat na zeliščarski eko-kmetiji Vidov brejg v Krajinskem parku Goričko. 

Uvodni predstavitvi posameznikov je sledila živahna razprava o medsebojnem povezovanju in načinih kako postati uspešen na trgu. Za ta namen so bili na srečanju prisotni odlični ponudniki kulinaričnih dobrot, ki svoje jedilnike že bogatijo z živili pridelanimi v Pomurju brez uporabe kemičnih sredstev. Eko-kmetije želijo svoje pridelke ponuditi našim najmlajšim v vrtcih in šolah in načrtujejo srečanje z odločevalci, ki jih želijo ozavestiti o skrbi za zdravje z zdravo hrano. 

Najprimernejši prostor za pridelavo zdrave hrane na zdravi in živi zemlji je zagotovo v zavarovanih območjih narave, kjer je posebna skrb namenjena ohranjanju biotske raznovrstnosti. V Pomurju so to predvsem Krajinski park Goričko, biosferno območje Mura, območja Nature 2000 in občinski krajinski parki kot je KP Negova, KP Jeruzalemsko-ormoške gorice in drugi. Obiskovalci, ki jim je mar za naravo in ljudi, ki v njej živijo, so zagotovo tudi iskalci lokalno, brez(malo)kemično pridelane hrane še zlasti, če je ta zrasla v slikoviti kulturni krajini, ki prepriča že s podobo. Doživetje naravnega miru ob polnovredni hrani in pijači je vse bolj iskana ponudba v obmejnih območjih, daleč proč od avtocest, letališč in industrijskih con, kot je to na Goričkem.

Stopite v stik

Uradni podatki

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije

Modri

Cert ID: 0052/00055

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije
Matična številka: 4102576000