Ekološka reja mleka shranjuje ogljik, zmanjšuje emisije toplogrednih plinov – študija

Študija je pokazala pozitivne rezultate, ko krave preživijo čas na ekoloških pašnikih

Nazaj

Nova študija v avgustovski številki Journal of Cleaner Production razkriva, da lahko kmetije zadržijo ogljik in zmanjšajo svoje skupne emisije toplogrednih plinov. Raziskovalna skupina Univerze Wisconsin Madison je razkrila oceno življenjskega cikla mlečnih izdelkov, izvedeno na kmetijah Organic Valley , ki kaže, da so majhne ekološke mlečne kmetije, ki se osredotočajo na tehnike paše in ekološke pridelave, prvaki z nizkimi toplogrednimi plini.

Preberi več: thecattlesite.com

Strokovno pregledana študija uporablja prelomno metodologijo, ki vključuje upoštevanje koristi sekvestracije ogljika zaradi pašnikov. Raziskovalna skupina pod vodstvom dr. Horacia Aguirre-Villegasa, znanstvenika III na Univerzi Wisconsin-Madison , je izvedla prvo študijo te vrste v ZDA, ki je upoštevala pozitivne rezultate sekvestracije ogljika pri kravah, ki preživijo čas na paši.

"Študija predlaga metodo za vključitev sekvestracije ogljika ne le v organske, temveč v vse študije LCA, povezane z mlečnimi kmetijami. Ta metoda temelji na količini ogljika, ki ostane v tleh iz nadzemnih ostankov, podzemnih ostankov in gnoja," Aguirre - je rekel Villegas. "Upoštevajo se tudi učinki praks upravljanja, ki vplivajo na zaloge ogljika, kot so obdelava tal, režim rabe zemljišč, upravljanje in vnos organske snovi v tla na podlagi spremenljivk, specifičnih za kmetijo in regijo, kot sta stopnja dejavnosti in temperatura."

Ocena modeliranja je bila opravljena z vložki, specifičnimi za posamezno kmetijo, ki jih je zagotovil Organic Valley, in odraža naravo in slog proizvodnje, ki je skupen članom mlekarne zadruge. Drugi dejavniki, ki so prispevali k rezultatom nizkih emisij toplogrednih plinov, so vključevali izogibanje vnosom sintetičnih pridelkov in uporabo organskih dodatkov pridelkom, dolgoživost goveda in prevladujočo uporabo gnoja kot vira gnojil.

"Ta LCA predstavlja izhodiščni ogljični odtis naših farm članov mlekarne danes. Znanost dokazuje, kar smo vsi intuitivno vedeli, ko imate sisteme, ki temeljijo na pašnikih, in pridelavo ekoloških pridelkov, imate manjši ogljični odtis," je dejala Nicole Rakobitsch. , direktorica trajnostnega razvoja pri Organic Valley. "Ponosni smo, da imajo kmetije v naši zadrugi v povprečju najnižji znani ogljični odtis med vsemi dobavami mlečnih izdelkov v ZDA, vendar ne bomo ostali na tem rezultatu."

"Zavezani smo k temu, da našim kmetom in vsem mlečnim izdelkom pomagamo nenehno zmanjševati naše emisije toplogrednih plinov," je dodal Rakobitsch. "To je prava stvar in potrošniki iščejo hrano, ki je dobra za planet in njihovo zdravje."

Študija o mleku Organic Valley še poteka in preostalih 40 % zaloge mleka Organic Valley bo ocenjenih do konca leta 2023. Organic Valley prav tako začenja nov program vstavljanja ogljika, ki odkupuje zmanjšanje ogljika od svojih kmetov in pomaga proizvajalcem pri izvajanju lokacij. posebne projekte, kot so kmetijsko-gozdarstvo, izboljšano ravnanje z gnojem in obnovljiva energija na kmetiji.

Raziskovalna skupina, ki meri in analizira vpliv ogljika na UW-Madison, vključuje dr. Rebecco Larson, izredno profesorico na UW-Madison; Dr. Erin Silva, izredna profesorica UW-Madison in strokovnjakinja za svetovanje v ekološkem kmetijstvu; Dr. Michel Wattiaux, profesor UW-Madison za upravljanje mlečnih sistemov; in Rakobitsch.

Stopite v stik

Uradni podatki

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije

Modri

Cert ID: 0052/00055

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije
Matična številka: 4102576000