Aktualno

Stran 1 od 4 (Vseh vnosov: 38)

Ponosni smo, da smo del EU

21. julij 2020

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije je na rednem Kongresu Mednarodne zveze gibanj za ekološko kmetijstvo IFOAM postala polnopravna članica.

PONUDBA SLOVENSKIH EKOLOŠKIH KMETIJ

25. marec 2020

Spoštovani potrošniki!

V času pandemije koronavirusa država, ministrstvo za kmetijstvo priporoča nakup lokalno pridelane hrane tudi na domu, zato smo se tudi ekološki kmetije organizirali v smeri prodaje na domu ali na dogovorjenem mestu, seveda pod pogoji, ki jih narekujejo izredne razmere in po priporočilih NIJZ.

V trenutnem času počasi pojenjajo zaloge ekoloških kmetijskih pridelkov iz lanskega leta. V kolikor bodo vremenske razmere bolj ugodne za rast, bo na voljo več vrst zelenjave predvsem iz pokritih prostorov-rastlinjakov.

Kmetije vas bodo z veseljem sprejeli, zato vljudno vabljeni k nakupu slovenski ekoloških kmetijskih pridelkov in izdelkov. "EKOLOŠKO+LOKALNO=IDEALNO"

Zbor članov Zveze v Kranju

1. marec 2020

V nedeljo, 1.3.2020 se je v Stražišču pri Kranju zbralo nekaj manj kot 50 ekoloških kmetov iz cele Slovenije.

Pridružili so se nam gostje ga. Marjeta Bizjak iz MKGP, g. Anton Jagodic iz KGZS in ga. Marija Kalan iz KG Zavoda Kranj.

3. redni zbor članov Zveze v nedeljo, 1.3.2020 v Kranju

20. februar 2020

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije vabi na 3. redni zbor članov Zveze, na katerem bomo pregledali delovanje Zveze. Spregovorili bomo o delovanju ministrstva in ostalih državnih inštitucijah na področju ekološkega kmetovanja. Prvič po dvajsetih letih smo zaznali upad ekoloških kmetij v Sloveniji, medtem ko drugod po Evropi ekološko kmetijstvo narašča. Ob ekstremnih podnebnih spremembah, ki se najbolj odražajo na področju kmetijstva, se naša državna politika ukvarja "sama s sabo", kmetje pa se sami spopadamo s težavami, ki jih povzročajo podnebne spremembe.  Ekološko kmetijstvo povzroča vsaj 40% manj izpustov toplogrednih plinov kot konvencionalno kmetijstvo, zato je pomembna, vendar neizkoriščena priložnost za zniževanje ogljičnega odtisa Slovenije.

Ker je pravi odgovor na blaženje podnebnih sprememb, bi morala država posvetiti posebno pozornost temu področju in takoj ukrepati.

Poročilo o ogledu dobrih praks v ekološkem kmetijstvu v Franciji in sejma BIO

11. oktober 2019

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije je  od 17. do 19. septembra 2019 organizirala oglede dobrih praks v ekološkem kmetijstvu in sejma BIO Tehnologij v Francijo.

Ekipo Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije, ki so jo sestavljali kmetijski svetovalci, uslužbenki ministrstva, ekološki kontrolorji, profesorica iz BF Ljubljana, direktorica ekološke semenarske hiše in ekološki kmetje, je Kmetijska zbornica departmaja ISERE sprejela kot delegacijo Slovenije na mednarodnem sejmu za ekološke in alternativne tehnologije v kmetijstvu "Tehno&Eko po svetu" v kraju Bourg-Les-Valences.

Poročilo si lahko preberete v priponki.

Dan odprtih vrat na ekoloških kmetijah v Sloveniji

23. september 2019

"Dan odprtih vrat na ekoloških kmetijah" v nedeljo, 29.9.2019.

Ekološke kmetije, ki bodo odprle "duri" obiskovalcem so:

1. Pr;lenčk-družina Razinger, Javorniški Rovt 12, Jesenice

    Ogled kmetije od 12. do 15. ure. info na tel. 041/608 532

2. Ekološka kmetija Porta, Ovsiše 55, Podnart

   ogled kmetije: od 11. do 17. ure s pestrim programom.

   Predstavile se bodo še eko kmetija Silve Potočnik, Rozmana Habinca,

   eko kmetija Darja, eko  kmetija Karničar in čebelar Miha Rozman.

   Info na tel .št. 041/556 211.

Več informacij v priponki!

 

Lepo vabljeni, da si ogledate ekološki kmetiji in se seznanite, kako poteka ekološko

kmetovanje na teh kmetijah.

Stran 1 od 4 (Vseh vnosov: 38)