AKTUALNO NA PODROČJU EKOLOŠKEGA KMETIJSTVA 2024
V SREDO, 16. 10. 2024 v gradu Hompoš v Pivoli 10, Hoče Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru
V SREDO, 16. 10. 2024 v gradu Hompoš v Pivoli 10, Hoče Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru
Ob mednarodnem dnevu mladih se spomnimo tudi na njihovo zdravo prehrano, enega od ključnih pogojev za zdrav telesni in duševni razvoj. Tudi z lokalno ekološko hrano na jedilnikih slovenskih vrcev in šol.
Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije se bo na Pomurskem sejmu 2024 predstavljala na razstavnem postopu Ministrstva za kmetijstvo ter v okviru Permakullturnega centra.
Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije vas vljudno vabi na strokovno predavanje »Biotska pestrost in življenje v tleh«.
Slovenskih ekoloških živil je premalo za povpraševanje vseh javnih zavodov, naročanje uvoženih ekoživil je zgrešeno, menijo štiri organizacije.Leta 2019 je delež slovenskih ekoloških živil v nabavi vseh živil znašal okoli pet odstotkov.
IZ KJE IZHAJAJO PREDNOSTI LOKALNE EKOLOŠKE HRANE ZA ZDRAVJE IN USPEŠEN RAZVOJ OTROK & PRISTOPI ZA VEČJO VKLJUČEVANJE NA JEDILNIKE V VRTCIH IN ŠOLAH Prednosti (lokalne) ekološke hrane – Dobre prakse šol in vrtcev v Sloveniji in tujini– Iskanje virov za odpravo ovir za več lokalne ekološke hrane za mlade
ZDEKS se je kot eden izmed deležnikov JN zelo trudila, da je opravila vse dane naloge v okviru JN.
Globalna kriza zdravlja čovjeka i okoliša zahtjeva promjene dosadašnjih praksi, a
izuzetni pojedinci nam pokazuju da je moguće drugačije i bolje. Jedan od njih je
Kanađanin Jean-Martin Fortier, vodeći stručnjak i nagrađivani praktičar za ekološku
poljoprivredu koji se specijalizirao za profitabilan uzgoj na mikrofarmama te autor
uspješnice Eko-povrtlar i nedavno objavljene knjige Alati u ekološkom povrtlarstvu,
obje u izdanju Planetopije.
Oblikovanja profesionalne ekološke zadruge, vloga in delovanje posameznih članov v njej (pridelovalci, predelovalci in strokovno osebje), poti za trženje oz. prodajo, sodelovanje z regionalnimi akterji za razvoj trajnostnega prehranskega sistema ter dosedanji rezultati zadruge Predavateljica: Julia Girard (direktorica zadruge BIO A PRO )
Kdaj: v ponedeljek, 15. aprila 2024 z začetkom ob 14.00 uri Kje: preko programa Zoom
Kdaj: v četrtek, 18. aprila 2024 predvidoma z odhodom ob 6.00 iz Ljubljane (parkirišče Dolgi Most); 7.00: Celje (Dvorana Zlatorog - Opekarniška cesta 15 Celje)
7.45: Maribor (Krožišče FKBV-Pivola 10 Hoče)