Aktualno

Nazaj

(: )

PROMOCIJA EKO HRANE

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije je ves čas svojega obstoja opozarjala na Promocijo ekološke hrane, ki se v Sloveniji ni izvajala od leta 2011. V septembru 2018 smo na Osnutek Strateškega načrta promocije kmetijskih in živilskih proizvodov 2019-2024 (Strnjena različica)    podali predloge in se zavzemali za eko generično promocijo. Naši predlogi so obrodili sadove in v januarju 2019 nas je razveselila novica, da se bo predvidoma jeseni 2019 začela izvajati promocijska kampanija -Splošna promocija shem kakovosti, s poudarkom na shemah "IK" in "EKO pridelava". Predvidena skupna vrednost kampanije je 247.000,00 €. Znesek sicer ni spodbuden, pa vendar je pomembno, da se Promocija slovenske ekološke hrane začne. Na sestankih Delovne skupine za Ekološko kmetijstvo na MKGP so bili naši predlogi podprti in stekle so priprave.

2. redni volilni zbor članov Zveze

Na 2. rednem volilnem zboru članov Zveze na Ponikvah pri Trebnjem na ekološki kmetiji Kukenberger se je zbralo 80 članov Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije.

Napoved Posveta v Državnem svetu

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije skupaj z DS, MKGP in KGZS za ponedeljek, 11. marca organizira

drugi Posvet na temo ekološko kmetovanje. Tokratna tema bodo Zelenja javna naročanja v Javne zavode in ekološko semenarstvo.

Vabilo bo objavljeno v kratkem!

Vljudno vabljeni že sedaj.

 

 

10. strokovna konferenca AKTUALNO NA PODROČJU EKOLOŠKEGA KMETIJSTVA 2019 v petek, 25. 1. 2019

Vabijo: Inštitut za ekološko kmetijstvo, Katedra za ekološko kmetijstvo, poljščine, vrtnine in okrasne rastline  in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Združenjem za ekološko kmetovanje SVS, IKC-Inštitutom za kontrolo in certifikacijo UM in Zvezo društev ekoloških kmetov Slovenije

v prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede (FKBV) Univerze v Mariboru,  v gradu Hompoš v Pivoli 10 , Hoče pri Mariboru

Sejem

Sejem "Narava-zdravje"

Člani Zveze društev ekoloških kmetov se bodo predstavili na sejmu "Narava-zdravje"

Sejem bo potekal od 29. novembra do 2. decembra 2018 na Gospodarskem razstavišču v dvorani KOCKA/A2

Stran 11 od 12 (Vseh vnosov: 120)

Stopite v stik

Uradni podatki

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije

Modri

Cert ID: 0052/00055

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije
Matična številka: 4102576000